Verstopping

22 september 2013 1 Door agnes oosterboer

index2Dat was weer een lekker nachtje voor Rob, hij heeft als het goed is gisterenavond een andere slaappil erbij gekregen zodat hij een nachtje weer eens kon slapen.
Helaas was het een druk nachtje qua bezoek, er is een cardioloog geweest en iemand van chirurgie, dit omdat hij toch verstopt zit.
hij mag nu alleen maar vloeibaar eten hebben, want darmen doen niets meer.

Hij krijgt hoog opgaande klysma,s
hij heeft nu ook al een paar keer overgegeven, als hij nog een keer overgeeft krijgt hij een maagsonde waarmee ze de maaginhoud weg pompen dit om een aspiratiepneumonie te voorkomen.
Ze nemen geen enkel risico.
Hij was wel al een kilo afgevallen en voelde zich al iets minder misselijk, maar voelt zich verder gewoon beroerd.

Hoop dat de sonde hem bespaart blijft.
Hij klonk wel weer iets beter dan gisteren, maar de dag is nog vroeg.

Inmiddels ben ik op bezoek:
Hij krijgt weer furosemide via het infuus, hij moet toch nog meer vocht afdrijven, dit ivm verminderde nier en leverfunctie.
Waar dat vandaan komt weet ik nog niet.( ik bas verbaasd want ze zeiden steeds dat hij geen vocht vast hield)
Vannacht zijn er ook nog röntgenfoto,s van zijn buik gemaakt en ook nog een echo, hier zagen ze geloof ik wel een verstopping op.
Hij krijgt dus vanaf nu vloeibaar voedsel, joepie hij verheugt zich er nu al op, (hoelang gaat het duren voor de keuken dit nou weer begrijpt) en regelmatige klysma,s.

Hij is gewoon heel erg moe en ziek.
Het opknappen lijkt iedere keer weer ver weg.
Hij ligt steeds te dutten, en ik zit dan maar een beetje burgertruttig naast hem te haken of zoals nu een beetje te bloggen of te interfleppen.
Morgen zullen we wel meer horen dan is de “eigen” arts er weer, maar ik vermoed zomaar dat die catheterisatie morgen weer niet door gaat.