Spaans

23 juli 2014 1 Door robzter

20140724-224604-81964264.jpgNou, nou, nou… Hoe ik het in m’n hoofd haal om Spanje zo af te kammen. Het is zo’n mooi land. En ja, dat is het ook. En tegenwoordig zijn Spanjaarden eigenlijk best aardige mensen. Ja hoor. Maar vroeger niet. Jullie denken toch niet dat ik de 80-jarige oorlog vergeten ben? Nee, echt niet. Daar zijn voorvaderen van me in gesneuveld. En terechtgesteld omdat ze in het verzet zaten. Daar zou best eens wat meer aandacht voor mogen bestaan in Nederland. Een vergeten groep. Zo kun je ons wel noemen. Daarnaast zijn er ook de nabestaanden van lieden die fout waren in deze langdurige krijg. Jan Klaassen met z’n trompet. Die kent iedereen. Terwijl hij alleen maar een beetje liep te toeteren. En nog vals ook. Gebeier op de hei bij Mook? Ha! Vergeet het maar.

Maar laat ik nou geen oude koeien uit de sloot halen. Daarbij, Spanje heeft natuurlijk ook een rijkdom aan cultuur en historische figuren voortgebracht. Ik denk aan… ik denk aan… Sinterklaas! Oh nee, die komt uit Turkije volgens de Geschiedenispiet. Ehhh… Columbus! Ho, wacht, dat was een Italiaan. De Spaanse Inquisitie. Die kwam, hoewel ook niet helemaal, wel uit Spanje. Nou, dat is een fijn begin. Generalisimo Franco dan. Nee, dat was een fijne man. Enne… hoe heette ‘ie nou? Die met die molens. Don Chaot! Nee, wel een Don. Quixote. Dielink. – Geen dank. Tot je dienst. Film. Veel, zoniet alle spaghettiwesterns werden opgenomen in de Spaanse Tabernaswoestijn. Door Italianen. Dat dan weer wel.

Wat ik bijna vergat; Ik wil graag mijn excuses maken voor het feit dat ik jullie gisteren een post onthouden heb. Dat zat namelijk zo, ik begrijp dat het een beetje stom is maar toch. Rond vieren, kort nadat de slachtoffers van de terroristische aanslag op vlucht MH17 aankwamen op op Eindhoven leek het me niet meer dan respectvol om ook een minuut stilte in acht te nemen. Wat ik niet snap is dat geen hotemetoot op TV het begrip ‘terrorisme’ laat horen in hun praatjes. Wat het natuurlijk wel is. Gewoon uit de lucht geblazen door een stelletje dronken schoftentuig. Ik snap die klootzakken ook niet. Als je dan zo graag bij Rusland wilt horen emigreer je toch gewoon. Lijkt me simpel en veel vreedzamer. Dom bezopen volk is het. Oh ja, minuut stilte. Ik hield dus een minuut stilte en toen ben ik de tijd een beetje uit het oog verloren en was het plotseling half elf. Een beetje laat en te moe om nog wat te typen.
Dus vandaag dan maar wel. En dat was dit. Laters…