Rolodex

18 augustus 2014 2 Door robzter

IMG_0945.JPGJe werkt op de redactie van, pak ‘m beet, RTL Boulevard. Elke dag is het weer zweten en buffelen om aan gasten te komen. Vooral in de vakantie. Maar geen nood; op je bureau staan een aantal Rolodexen met daarin de nummers van sterren en artiesten. De eerste Rolodex is leeg. Hierin zouden kaartjes met de Grote Artiesten moeten zitten. Maar waar vind je die in ons kikkerlandje? Artiesten met een grote A. Het zijn er niet veel en die er zijn kijken wel linker uit dan met Gordon of erger aan tafel te komen zitten. Die hebben dus een geheim geheim nummer.

De artiesten in de volgende Rolodex hebben ook een geheim nummer. Dat nummer mag niemand weten behalve de showbizzredacteuren van elk denkbaar maand- week- of dagblad of andere media. Hierbij is ook sprake van wederzijds volgen op Twitter. Weet je als redacteur niks te melden of heb je alweer een kater omdat je naar een societyfeest bent geweest dan pluk je gewoon wat van Twitter en laat je je zere kop gewoon weer rusten op je bureau.
Over wie hebben we het dan? Want deze Rolodex zit propvol. Gevuld met de namen uit het schnabbelcircuit. De Jolings, Roelvinken, winnaars van talentenjachten, realityshows, ‘acteurs’ uit niet om aan te kijken polderseries als GTST en ander publiciteitsgeile randfiguren. Die zijn er te over in Nederland. Hebben wij weer. En dan hebben we nog mazzel dat bijvoorbeeld een Yolanthe Kabaal van Glasscherven en dat andere domme voetbalwijf, ik kan even niet op haar naam komen, maar vul maar wat in, geëmigreerd zijn. Dat er over dat soort figuren nog nooit kamervragen zijn gesteld… onvoorstelbaar.
En dan staat er nog één Rolodex. Met slechts één kaartje erin. Wanneer alle hoop op het vinden van een gast vervlogen lijkt, biedt dit kaartje redding. Eigenlijk is het kaartje overbodig want iedereen op de redactie kent haar nummer uit het hoofd. Het nummer van de koningin der schnabbelaars, de diva van de feesttenten, de heldin van de bedrijfsfeestjes. Jawel, ik heb over Ruth Jacott! De enige echte onechte! Welke voorzitter van de feestcommissie zonder budget kent haar niet. Nou, als er één argument is om Zwarte Piet te verbieden is het Ruth J. wel.
Persoonlijk vind ik deze zelfbenoemde zangeres niet te pruimen. Wat een kutliedjes, rijmelarij van likmevestje, een ego nog groter dan haar kapsel, ze heeft een blinde styliste zonder fingerspitzengefühl, en producers die in de jaren 80 van de vorige eeuw ook al geen naam maakten. Als je er prat op gaat dat je nieuwe CD geproduceerd werd door de knoppenist achter Spargo (Spargo??) dan heb je het pleit wel verloren. Ook deze CD, geen idee hoe hij heet, is een week na de release verkrijgbaar bij Kruidvat voor twee euro vijfennegentig. Denk ik zo maar. Ooit is er een Het beste van…Ruth Jacott CD uitgebracht. Het bijzondere van dit schijfje is dat er niets op staat. Dan maar weer de dorpsfeesttent in. Waar ze door dronken boeren nat gegooid wordt met evenementenbier, – Wat nou champagne? – haar nummertjes doet om vervolgens cash af te rekenen bij de dorpsoudste. En dan hopen dat de bus nog rijdt.
Morgen maar weer eens een plaatje van Aretha Franklin of Billie Holiday opzetten. Dat zijn/waren nog eens zangeressen. En daar durft Ruth Jakut zich mee te vergelijken. Wat een lef! Om ziek van te worden. Stom mens.