Rokjesdag

18 mei 2014 0 Door robzter

.

20140518-232101.jpgHeb ik ‘t nou al gemist, rokjesdag? Dat heb je in onze buurt niet zo in de gaten. Het is hier elke dag rokjesdag. Maar dan wel rokjes vanaf de halslijn tot ruim onder de enkels en het liefst in schutkleuren. En van wat je dan wel in een rokje ziet lopen denk ik:”Mens, asjeblieft, trek een burka aan. XXXL graag.” Ik had het zelf nog nooit gezien maar laatst moest ik er toch aan geloven. Een groepje dames dat aan het powerwalken was. In zo’n als hierboven beschreven outfit van voornamelijk lange lappen maar dan wel met dure Nikeschoenen daaronder.

Maar dat terzijde om mee te beginnen. Het was weer mooi weer. En daar zat ik op balkon. Met een ijsthee. Dat zitten ging niet veel worden. Pijn in m’n rug en benen. Ik was al blij dat ik uit de tuinstoel kwam. Toch maar even liggen dan. Staan, hangen op de bank, zitten zoals het hoort in de elektrische rolstoel. Die laatste daar zit ik wel als een vorst op. Na een tijdje ging het bewegen weer wat soepeler. Alleen van die &@#rugpijn word ik wel moe. Letterlijk.

20140518-232914.jpgMijn exercities met de elro vielen behoorlijk tegen. Dat sturen met zo’n pretstok valt nog niet mee voor zo’n oude man als ik. Er zit nu al bijna geen verf meer op de deurposten. Mathijs kan het veel beter. En toen kwam Agnes op het lumineuze idee de hond – Nou ja, hond? – uit te laten. Samen. Ik in die elro en zij lopen. Nou eh, ik heb de hele breedte van de A15 nodig om buiten een beetje binnen de lijntjes te rijden. Maar we gingen over het smalle, door sloten (van die natte met water en eenden) omsloten, weggetje tegen over de flat. Zo slim!
Het lukte om droog, behoudens een beetje angstzweet, thuis te komen. Dag dag! Oh nee! Ik vergeet nog wat te vertellen dat we erachter zijn gekomen welke buren er zo’n vreselijk luidruchtig seksleven op na houden. Het blijkt een al wat ouder Surinaams stel te zijn dat de hele flat mee laat genieten van hun neukseks. Het was een enerverende dag. Morgen verder.