Nadenken

2 mei 2014 0 Door robzter

20140502-230849.jpgVandaag was een drukke dag. Nou, voor mijn doen dan. Vanochtend ging de wekker en ik dacht:”Godverdomme. Kutwekker!” Eruit! En ik lag net zo lekker opgekruld onder het dekbed. Helaas was mijn lot, in elk geval voor deze vrijdag, onafwendbaar. Eruit dus. En niet alleen opstaan, maar ook de deur uit. Dus binnen een zeer begrensde spanne tijds aankleden en jas aan. Ja, daar had ik echt zin in. Nee dus. Maar ja, Agnes had de rolstoel al klaargezet op de galerij. “Zitten en af!”

Even later zaten we bij de gezinstherapeute om het eens gezellig over rouwverwerking en de dood te hebben. Ja, daar had ik echt zin in. Toch blijft het een gek idee om het over je eigen dood te hebben en erover na te denken. Nee, als je plotseling per ongeluk tegen de intercity tussen Utrecht en Amersfoort aan loopt heb je niet veel tijd om na te denken. Hooguit zie je in een piepklein flitsje je leven aan je voorbij trekken. Even later lig je als een gourmetschotel tussen de rails. Game over.
In mijn geval is er sprake van een lange aanloop met juist relatief veel tijd om over dingen na te denken om de sprong te wagen. Ik zie mijn leven in slow motion aan me voorbijtrekken. Da’s toch anders. Gemiste kansen, verkeerde beslissingen. Maar ook drie prachtige dochters, mijn nieuwe leven met Agnes. Van alles wirrewarrelt door mijn hoofd.
Het kan verkeren in het leven. En het is ook niet zo dat ik de hele dag loop, zit of lig te te jammeren. Er is nog genoeg om voor te leven. En komt het einde, nou dan komt dat maar. Dat zie ik dan wel weer. Bang ervoor ben ik ook niet. Daar heb ik allemaal geen tijd voor. Flauwekul.
Liever de leuke dingen. Zoals aan m’n voeten laten frunniken door de pedicure. Die dan ook nog tegen Agnes zegt dat ze met enige regelmaat mijn poezelige voetjes zou moeten masseren met een zalfje of zo. Hė, wie ben ik dan om te zeggen dat dat echt niet hoeft. De dag zat er na een bezoek van fysiotherapeut Maarten wel zo’n beetje op. Beetje eten nog, de koffie overgeslagen. En toen lekker op tijd naar bed.
Wat een leventje hè?