Latertje

12 juni 2014 5 Door robzter

20140612-235423-86063132.jpgTsjonge, jonge, jonge. Wat heb ik kut geslapen afgelopen nacht. En weer geen idee waarom. Een temazepammetje mocht niet baten. Volgens mij krijg ik gewoon steeds een placebo of zo. Of is het per ongeluk een amfetamine. In elk geval heb ik dus bijzonder niet geslapen. Er even uit, wat TV kijken op de bank. Eens wat zappen. Ja hoor, de een na de andere vieze halfnaakte sloeriedel ontsierde het beeldscherm. Ja, nee, daar ga je lekker van slapen. Eg nie! Ik niet tenminste.
Dan komt er een hele rits kinderprogramma’s (Ik vraag me af waarom. Maar wie ben ik?) gevolgd door gruwelijke misdaden. Alsof je daar dan van in slaap valt.

Nou, dan maar weer terug in bed om verder niet te slapen. Wat een ellende. En morgen, herstel, straks naar het EMC. Ja, Jezus hé… we hebben zo’n wekker die de tijd op het plafond projecteert – teringding, vooral wanneer je niet slapen kunt. – zodat ik fijntjes op werd gewezen dat ik nog een klein uurtje kon liggen. Slapen misschien. Maar ja, als het niet de buren zijn dan maken de vogels buiten wel een teringlawaai. Kutbeesten! Hou jullie snavels of ga weer slapen. Of ga dood of zo.
Veel zin om naar het EMC te rijden had ik niet echt. Ik voelde me gesloopt. Terwijl gisteren zo’n goede dag was. Te laat naar bed gegaan was ik ook niet. Vol goede moed en uitziend naar een fijne nachtrust had ik me op mijn bed gestort. Helaas. Nee, zeker gezien mijn precaire gezondheid zeg ik liever geen afspraken af. Vergeten doe ik ze wel eens. Maar dat doe ik dan weer niet expres.
Toch heb ik het maar gedaan. De afspraak afzeggen. Dat ging natuurlijk niet zonder verhoor door Carol. Maar ja, ik voelde me, buiten dat niet slapen dan en dus erg moe, prima. What can I say? Daarna heb ik blijkbaar toch nog tot een klein stukje in de middag geslapen.
Ik werd wakker door Agnes en Iris die een nieuwe wasmachine naar binnen sleepten. De oude was een beetje op en lekte nog ook. En hij maakte een herrie alsof er een opgevoerde scooter door de keuken scheurde. Weg ermee. Buren ook weer blij.
En nu? Na weer lekker gegeten te hebben, waarvoor hulde lieve Agnes, een beetje bankhangen, wat TV kijken, alweer. En het was lekker rustig vanavond. Agnes was zo moe, die heb ik met veel moeite naar bed weten te krijgen, Jirina ging met een vriendin naar de kroeg voor een examenfeestje en Mathijs keek voetbal bij opa. Mathijs en ik lieten het stinkbeest zojuist nog even uit.
Ik vind het het wel weer mooi voor vandaag.