Kwijt

28 april 2014 0 Door robzter

20140428-232431.jpg

Je kent hem wel die reclamespot. Maar snap jij hem? Laat ik wat explicieter zijn. Het begint met een man die het blijkbaar normaal vindt om z’n kop in een aquarium te steken. Nou ja, ieder z’n meug. Alleen staat voornoemde vissenVinexwijk midden in een restaurant. Ik denk alleen maar:”Waar gaat dit nou weer over?” Geen idee. Wil de man een vers guppy? Is er een wedstrijd ‘zolang mogelijk met je harses in een bak water hangen’ bezig? De vissenbevolking schrikt zich de pleuris en paniekeren heel hun woonstee rond. Ik vind het nog schokkender dan een avondje dwergwerpen. Of een live bevalling op TV.

Een spotje van de Partij voor de Dieren! Die hebben een actie tegen de verstoring van het aquatisch milieu. Dat moet het zijn. Ze hadden alleen niet genoeg budget om een shoot te doen in een echte tropische zee met een echte duiker. Ik heb hem!
Fijn dat er een uitleg volgt. De tekst ‘Wat vooraf ging.’ verschijnt in beeld. Oh gelukkig. Ik hoef niet langer in verbazing en met m’n onderkaak op m’n schoot verder te kijken. Die meneer heeft blijkbaar een verklaarbare aanleiding voor zijn malle gedrag. Het bruggetje dat volgt is een close-up van een ontvlammende fornuisbrander. “Aha”, denk ik. “Het is een reclame voor een energiebedrijf.” Ik weet het niet meer. Mij zijn ze kwijt.
De volgende beelden zijn van een hand die een potje met – Ja met wat eigenlijk? – spul in een pan uitstort. De hand blijkt van een mevrouw te zijn. Een mevrouw in de keuken. Ja, ik zie het nu duidelijk voor me hoor. Het is een commercial om meer potten tussen de pannen te krijgen,
Nu weet ik het zeker! Want waar staat ze naar te kijken? Wat is de reden voor haar wazige blik? En dan volgt dan eindelijk de clou van alles. Op straat loopt namelijk een bloedmooi lekker ding uitdagend te flaneren. Vandaar. Nou wil ik alleen nog weten wat de relatie tussen Aquaman en kokkie is. Wat deed laatstgenoemde in het eten dat, zover ben ik dan wel, werd opgegeten door de wannabe kikvorsman? Misschien krijgen we dat in de volgende commercial te zien. Ik wacht in spanning af. Jij ook?