Kleinigheidje

20 augustus 2013 3 Door agnes oosterboer

2Ik zal maar weer een blog schrijven om alle lezers op de hoogte te houden. Rob is niet in staat om te facebooken dus laat staan om een blog te schrijven. Hij ligt nu een paar dagen in het EMC en naar wat wij dachten was het een afstoting, hij had in ieder geval alle verschijnselen hiervan dus zo is er ook gehandeld. Gisteren vertelde hij me dat ze officieel hadden bevestigd dat het een afstoting was, dit was voor Rob en ook voor mij een enorme dreun. dit is het laatste wat je wilt horen, ook al weten we beide dat een afstoting goed te behandelen is. Rob heeft er het eerste jaar ook vier gehad, dus hij zat echt niet te wachten op nu nog 1. Maar uiteindelijk zit niemand met een harttransplantatie te wachten op zulk nieuws. ┬á Vanmorgen toen ik hem sprak vertelde hij dat het nu officieel geen afstoting was, euuuu het was toch gisteren ook al officieel? Ja hij wist het verder ook niet. Rob wil eigenlijk niets weten, want wat je niet weet, is er ook niet. ­čśë Dus toch maar even bij de verpleging naar binnen gegaan, en zij vertelde mij dat het wel eens gebeurd dat de patholoog kijkt en zegt dat er geen afstoting is maar als de cardioloog dan kijkt en ziet dat er wel een afstoting is. Dus erg dubbel allemaal. Ze weten dus nu niet wat er aan de hand is, omdat die hartslag maar niet naar beneden wil. Hij had alle verschijnselen van een afstoting, dus vandaar die behandeling, en vandaar die hoge hartslag, maar een andere optie is al die verschijnselen door die hoge hartslag. beetje kip en het ei verhaal dus….maar tot ze niet weten wat er de oorzaak is van deze┬á boezemflutter mag hij niet naar huis uiteraard. Ze hebben dus eigenlijk nog geen idee wat er aan de hand is met hem. Vandaag heeft hij een scan gehad, om te kijken of er stolsels in zijn lichaam zitten, en morgen krijgt hij een inwendige echo van zijn hart. Ook dit om te kijken of er geen stolsel in het hart zitten. Hierna krijgt hij een cardioversie, dit is een soort reset van het hart….ze hopen dat hierna het hart het weer gewoon gaat doen. Het risico van een cardioversie is dat de stolsels die er evt zijn los kunnen schieten…..dat willen we niet natuurlijk, en gelukkig de artsen ook niet dus vandaar de scan en inwendige echo. De verpleging┬á is tegen mij eerlijk geweest, en ze weten nu nog niet of de schade die er nu is aan het hart geneest of niet, het hart zou weer volledig kunnen genezen maar het kan ook zijn dat er restschade is, daar is nu nog niets over te zeggen. Rob is heel erg moe, ligt eigenlijk een beetje met zijn ogen dicht op bed, twee stappen lopen is eigenlijk al teveel voor hem. ja dat hart maakt overuren op dit moment, hij doet aan topsport zei hij zelf terwijl hij ligt te liggen. Hij zit flink in de put en zei op een gegeven moment ook, “ik wil niet meer, geen pijn en geen angst” tsja zo logisch ik snap hem zo goed. Maar heel ego├»stisch mag hij van mij niet gaan hoor, ik wil en kan hem niet missen. En gelukkig nog vele mensen met mij.

Maar snap dat hij zo moedeloos wordt van dit alles, en dit is wel al die jaren zijn angst geweest.

kaartjes zijn leuk en zeer welkom Hij ligt in het EMC rotterdam Afdeling 1200 kamer 332 Al ken je hem alleen maar via twitter, facebook of het net…..op dit moment is het belangrijk dat hij ziet dat er veel mensen met hem begaan zijn en aan hem denken.

Ik hoop morgen goed nieuws te krijgen en te horen te krijgen dat de cardioversie zijn werk heeft gedaan, maar er is ook verteld dat het ook geen effect kan hebben. We bekijken het per dag, meer is er nu even niet. Morgen komt als het goed is ook Jan de Jeu langs zijn “oude” vertrouwde maatschappelijk werker, kan hij hopelijk even zijn angsten bij kwijt. Morgen avond gaan vriend Erik en Gab langs (en ik natuurlijk) dat is ook gezellig, even een ander gezicht want je zal toch iedere avond alleen maar tegen mij aan moeten kijken (owwww dat mag ik van rob niet zeggen hoor ;-)) Willen jullie op bezoek komen neem even contact met mij op, dit omdat het niet handig is als er veel mensen tegelijk komen, dan kan ik het een beetje proberen te plannen. Jaaaaaa want iedereen die mij kent weet dat ik daar heel goed in ben, nottttt !!!!! maar ik doe mijn best. Ik ga nu afsluiten en om dit met rob zijn woorden te doen:

EEN KLEINIGHEIDJE HEB JE ZOMAAR.