Hawaii 5-0

3 augustus 2013 0 Door robzter

image

Na alle verwikkelingen gisteravond was het slecht slapen. Waas voor de ogen, adrenaline tot aan de haargrens. Pijn? Nee, kom maar op met al die lichaamseigen verdovende middelen. Werken prima. Voor eventjes. Eenmaal in relatieve rust in bed voelde het allemaal wat minder. Tijd dus voor een slaappil en een beetje Kruder & Dorfmeister om het boze hoofd wat af te remmen. Gelukkig vond Jirina haar feestje wel geslaagd. Mede door het gratis entertainment. Tsja, we hadden ook voor duur geld een clown kunnen huren, maar de buurman was meer dan kostelijk en tevens kosteloos.
En dan the morning after. Agnes maakte me al vroeg wakker. “Hoe laat kan de politie komen?” Eh, politie? Over een uurtje? Agnes had blijkbaar al druk getwittert met de wijkagent. Ik schudde de slaap van me af, trok wat aan en sukkelde naar beneden. Daar waren inmiddels technische problemen omtrent het televisie kijken gerezen. Dat UPC, wat moet je ermee? Zouden hun serverbunkers oververhit geraakt zijn? Dat werd harde reset nummer 100001 van de week. Moe word je er van. Hopelijk deed het warme water het wel want ik wilde heel graag douchen om de plaatselijke hermandad enigszins fris te kunnen ontvangen.
De wijkagent, die we alleen van een klein fotootje op Twitter kenden, bleek een grote vriendelijke reus te zijn. Vergezeld door een collega wurmde hij zich door ons halletje. Agnes deed het verhaal en ik kleurde de geschetste plaatjes in met al dan niet relevante details. Ik vond het een goed gesprek. Na ons relaas aangehoord te hebben wilden de agenten buurman Fred met pepperspray een gesprekje duidelijk maken dat zijn gedrag op z’n minst grensoverschrijdend was. Helaas was de vreemde vogel al gevlogen. Op vakantie. De twee agenten konden hun dienst voortzetten met belangrijker dingen. Voorlopig is er een verminderde kans op escalaties in de Wee Weneestraat, door de wijkagent getypeerd als een bijzonder straatje. En daar wonen wij dan. Ok√©.

Boodschappen hoefden er vandaag niet gedaan. We hebben nog voor twee maanden bier en ander drinken in huis, er staat voor straks nog een pan macaroni van gisteren. Ik had alleen wel aan Iris beloofd een taart te bakken voor haar verjaardag vandaag. Dat was er natuurlijk niet van gekomen. De HEMA bracht uitkomst. Aardbeientaarten genoeg. Helaas had het banketmeisje geen doos zonder opdruk waar ik haar om vroeg. Dan maar zo. Iris was er net zo goed blij mee. Net als met het Grote Penny Zomerboek. De taart smaakte goed en met z’n allen zochten we de vijf verschillen tussen twee plaatjes. Heel frustrerend dit soort puzzeltjes. ‘Zoek de vijf verschillen’ en dan zitten er maar vier in. Ik haat dat. Ik kan het ook niet; Als ik naar het eerste plaatje kijk en dan naar het tweede ben ik het eerste alweer vergeten.
Prettig rustig dagje zo. Daar word ik blij van. Vanavond vroeg naar bed. En dan morgen gewoon zondag en niet zo’n dag. Dat zou fijn zijn.