Down

17 juli 2014 0 Door robzter

20140718-001124-684272.jpgDaar ben ik dan mooi klaar mee. Wil Agnes naar Gipsy Sisters kijken. Ken je dat? Het is een programma op TLC over white trash dat zich zigeuners waant. De hoofdrollen zijn weggelegd voor een stelletje asociale wijven. Stuk voor stuk zo lelijk als een varkenskont waar met hagel op is geschoten en stemmen waar je nafta mee kunt kraken. Het enige wat ze doen is schreeuwen en kiften. En ze wonen niet eens in een caravan of trailer. Nepzigeunerinnen zijn het. Geen glazen bol of tarotkaart te zien. De hele show is gewoon bullshit.

Zappen! Ja, dat was een goed idee. Opeens die, hoe heet ze… oh ja, Patty Brard pontificaal in beeld. De voorkant van het varken. Die zit daar nog even een graantje mee te pikken van de reuring om het neergehaalde toestel van Malaysia Airways. Money talks. Verder zappend is daar opeens Benno Baksteen. Die man is/was piloot. Dat wil je niet; Een piloot die Baksteen heet. Een kapitein op een boot ook niet trouwens. Weest niet bang; De man doet tegenwoordig hoofdzakelijk aan TV-interviews als er weer eens een vliegtuig onbedoeld hard met moeder Aarde in aanraking komt. Ook weer geld in de knip.
Ik vraag me werkelijk af wat dat vliegtuig in hemelsnaam in het luchtruim boven Oekra├»ne deed. Ze moeten bij zo’n luchtvaartmaatschappij toch ook weten dat het daar niet pluis is. Heel die regio zit vol met in vodka gedrenkte malloten die beschikken over allerlei modern wapentuig. Dan vlieg je toch een blokje om? Of twee blokjes. Je weet toch dat ze in die regio eerst schieten en dan eens gaan kijken waar ze nou op geschoten hebben. Het is niet de eerste keer dat er een burgervliegtuig boven roerig gebied uit de lucht werd geschoten.
Ik ga niet meer vliegen. In elk geval niet met Malaysia Airways. Die raken wel vaker op onverklaarbare manieren toestellen en passagiers kwijt.
Trouwens, waarom ontstaat er altijd zo’n heisa als er vliegtuig uit de lucht plettert? Er vallen maandelijks meer doden in het verkeer dan jaarlijks bij luchtvaartongelukken. Omdat er zoveel doden tegelijk te betreuren zijn? Wat een onzin. Het lijkt een beetje op het verschil of je cavia of je olifant dood gaat. Er gaat opeens zoveel dood met zo’n olifant. Maar goed, in dit geval, het is niet maatschappelijk aanvaard dat je met je dronken harses vliegtuigen uit de lucht gaat knallen. Achterlijke gebakkies daar.
Ik weet ook ook al waar ik volgend jaar niet heen ga op vakantie. Waarschijnlijk ga ik helemaal niet op vakantie maar oostelijker dan Duitsland ga ik zeker niet meer. Ik heb geen deathwish. We gaan wel weer naar m’n zus en zwager. De enige stingers die ze daar hebben zijn wespen en dazen. We moeten er wel met de auto heen. Dat risico ben ik wel bereid te nemen.