Dingetjes

14 juli 2014 0 Door robzter

20140715-001607-967839.jpgSoms zijn er van die kleine dingen in m’n leventje die alles weer de moeite waard maken. Hele kleine dingetjes. Zoals eens binnen een aanvaardbare tijd in slaap vallen en dan de hele nacht, behoudens een of twee potstops, voort doen met slapen. Vanmorgen was ik zelfs voor m’n wekker wakker. Wat niet zo heel erg moeite was daar die wekker niet aanstond. Koud kunstje dus en nog op tijd om Vampirella te verwelkomen. Het was een mooie ochtend om bloed te laten prikken. De naaldkunstenares deed haar werk en vertrok. Terug naar bed. Toch nog wel moe van het spectaculair verlopen weekend. Recuperatiedag.

Ik was het niet van plan. Maar ik doe wel vaker ongeplande dingen. Nogal impulsief soms. Of ik doe wel geplande dingen toch niet. En dat heeft meestal als oorzaak dat er zich iets leukers of interessanter voordoet. Of dat ik me ongemeen naar voel. Geen zin komt ook geregeld voor. Dat laatste, daar zou ik me eens wat vaker overheen moeten zetten. Pijntjes, dingetjes, ongemakjes. Negeren die handel. Anders moet Agnes nog eens geraniums voor me kopen gaan. Lijkt me niet.
Vanmiddag lukte het me eindelijk de vermoeienissen van het weekend van me af te schudden. Er kwam weer een beetje leven in het oude lijf. Veel heb ik er niet mee gedaan. Agnes had het druk. Die liet ik haar gangetje maar gaan. De was, eten maken, boodschappen doen. Zo een beetje die zaken welke een domestic manager dagelijks te doen staan. Wat nu? Nou, in een ernstig aanval van verstandsverbijstering besloot ik dan maar de laatjes van m’n nachtkastje een opruimbeurt te geven. Het kastje heeft twee laatjes die ik omkiepte om te zien wat er zo al in lag. Na uitzoeken bleef ik zitten met een alleen maar zooi voor de weggooi. Lege insulinepennen, gebruikte naaldjes, onzinnige papiertjes, onherleidbare onduidelijke dingen en weet ik veel wat allemaal.
Het gaf me wel een opgeruimd gevoel. De voldoening van het opruimen en schoonmaken. Ik ken het niet. Ik vind het baggerklussen. Een koffiekopje omspoelen is voor mij het summum van reinheid. Dan kan er toch gewoon weer koffie in? Oh, je komt nooit meer koffie bij me drinken? Ja maar Agnes is er ook nog. En zij weet hoe de vaatwasser werkt. Als die het doet. Nogal een overgevoelig en grillig apparaat is het. Een kopje te veel en het begint al nukkig te doen. Gaat het onbegrijpelijk foutcodes uitspuwen. Moet je die weer op internet opzoeken. Soms lijkt de vaatwasser wel op een computer met Windows. Windows. Wat was er mis met MS-DOS?

20140715-001142-702709.jpgTwee laatjes opruimen is natuurlijk zo gebeurd. Zelfs als ik het doe. Om de verveling dwars te zitten bladerde ik eens door de digitale folders. Aha, een folder van de Aldi. Wat zouden ze in de non-food voor aanbiedingen hebben? Kijk, spullen voor oude mensen. Interessant. Eens zien; een wandelstok, een badzitje en een rollator. Die dingen zou je zomaar eens nodig kunnen hebben. Zeker als je van het artikel ernaast af flikkert. Wat nog wel eens voorkomt. En wat is dat dan? Een huishoudtrapje. Je verzint het niet. Oh wacht. Een lekdichte matrasovertrek. Ook nog. Link hoor, zo een trapje.
Alras was het tijd om te eten. En wat aten we vandaag? Broodjes gegrilde kip. Smullen. Met een gevulde maag, het diner was tevens mijn ontbijt, kwam er plots een gevoel van ‘ik wil iets doen’ opborrelen. Wat te doen dan? Het kwam uit op samen het stinkende kadaver, oftewel de hond, uit te laten. Was ik toch nog even buiten. De buitenlucht en de wandeling met Agnes deden me goed. Van die kleine dingetjes. Gewoon een beetje niet te moeilijk praten met het avondzonnetje boven ons. Dinky vond het ook leuk. Hij kwispelde met zijn staart. Of die staart zit al los door ontbinding en bungelt daardoor maar wat. Kan ook zijn.
Ik vond het een fijne dag. Gevuld met kleine leuke dingetjes met Agnes steeds in m’n buurt. Doller hoeft het niet voor me. Laat mij maar zo een beetje m’n dingetjes hebben. Dan lukt het me wel. Dan voelt het soms weer even alsof ik de hele wereld aankan. Of toch op z’n minst mijn eigen wereldje. Waar het vandaag dus goed toeven was.