Beter

29 september 2013 2 Door agnes oosterboer

1234148_597174887012913_1007687711_nMaar weer eens een update na een paar dagen radiostilte via de website. (kleine updates zijn via facebook gegaan)Van de week zijn Ingrid en Erik van Loenen even langs geweest, dat was gezellig.
Ik vind dat toch bijzonder, het is een stuk rijden en komen helemaal hier heen voor een uurtje bezoek.

Rob was toen nog wel erg ziek van die verstopping, inmiddels heeft de caustic soda zijn werk gedaan en is dat probleem opgelost.
Rob is weer begonnen met cellcept, is daar inmiddels al drie keer mee moeten stoppen ivm diarree, en jawel dat ging gisteren alweer beginnen.
Even aankijken dus maar.
cellcept schijnt hier bekend om te staan dat je na een aantal jaren gebruik daar niet meer tegen kunt.

Van de week rob zijn voeten even bijgewerkt, zodat hij geen pijn meer heeft als hij zijn sokken aan heeft of onder de dekens ligt, zijn haar even geknipt en hem dan gelijk maar even nat geschoren…..tsjonge jonge wat een verwennerij.
Maar het resultaat mag er zijn 🙂

Gisteren werd rob opgeschrikt door het nieuws dat er verder in de gang een MRSA is geconstateerd…..daar worden we niet blij van.
rob heeft zelf de SA al opgelopen in het ziekenhuis (dezelfde bacterie maar dan niet multiresistent) en heeft inmiddels ook al een ESBL opgelopen.
Dit is dus ziekenhuis bacterie nummer 2, we zitten niet te wachten op een MRSA erbij.

De verpleegkundige gisteren deed er wat laconiek over…..en ja we weten dat het voor gezonde mensen geen kwaad kan, maar rob is verre van gezond.
We gaan dus maandag maar een gesprek aan met de arts over het niet beter is om naar huis te gaan.
Maar ik vrees zolang die ESBL nog niet helemaal duidelijk is dat dit nog niet kan en mag.
Want ook dat is een multiresistente bacterie en als rob nu een infectie oploopt kan ook die voor een probleem gaan zorgen.
We letten dus nu zelf ook goed op of de verpleging handen etc wast als ze bij rob binnen komen.
De MRSA is namelijk veel makkelijker over te dragen dan een ESBL bacterie.

Het zou fijn zijn als hij daardoor naar huis zou mogen, maar voorlopig is die catheterisatie nog niet gedaan, heeft hij nog steeds hartritmestoornissen, heeft hij nog steeds die Stafylococcen (alhoewel dat wel heel goed gaat met die AB) en nu dus weer die ESBL.
Dus weet niet of ze het aandurven om hem naar huis te sturen, en hoe blij gaat de thuiszorg zijn met zo,n bacterie???
Rob voelt zich verder wel goed, dus wat dat betreft zou het wel mogen.
Verleden week toen hij zo ziek weer was, wil hij niet eens naar huis,…..nu wordt die wens weer groter.
De verveling slaat toe, zeker nu hij contactverpleging heeft en dus ook weer niet van de kamer af mag.

In het weekend gebeurd er weinig tot niets en is ook je “eigen” arts er niet, morgen zal “hellen helmink” er wel weer zijn (zo heet ze niet, maar wel voor ons, haar achternaam is helmink dus door ons gedoopt als hellen 😉 )
Van het weekend had broeder Koen weer dienst, dat contact loopt nog wat stroef na de aanvaringen ,s morgens toen rob zo ziek was.
Ach koen doet zijn best maar denk niet dat het nog goed komt.

Van de week zei een andere broeder al tegen me, “je wordt wel kind aan huis zo he” toen ik aan het heen en weer lopen was met po stoelen en urinaals etc (later bleek het bellen systeem kapot te zijn vandaar dat er niemand kwam).
Ja voorheen lag rob er nooit zo lang, althans in de tijd dat wij met elkaar omgaan, voor mij voor het eerst dat hij zo lang in het ziekenhuis ligt, en ja ken nu bijna alle plegen wel.

Genoeg gekletst, ik ga nog even boodschapjes halen alles klaar maken voor de kids vanavond dan mijn spulletjes weer inpakken en hop naar het EMC, naar mijn lief