Belangrijk

29 juli 2013 0 Door robzter

eikeltjeIs het nou domheid? Of is het gewoon treiteren? Als het nou gewoon domheid is dan heb ik nog zoiets van ‘Nou ja, de eikel weet gewoon niet beter’. Maar ik denk, tegen zeker weten aan dat de hufter het gewoon doet om te treiteren. Want dat is de man’s natuurlijke manier van doen. Oh ja, als fractievoorzitter van Groen Links in de gemeenteraad van Krimpen aan de IJssel is hij zo betrokken bij de jeugd. Man man man. Hij loopt het vuur uit z’n sloffen om het de jongelui naar de zin te maken. Hutten bouwen hier, een muziekfestivalletje daar. Overal naar toe racend op z’n milieuvriendelijke fiets. Oh nee, ik bedoel benzineslurpende en ozonlagen slopende oude Saab. Lekker Groen. Als je maar belangrijk bent. En met dat belangrijk zijn heeft hij het zó druk dat hij vergeet dat hij zelf ook nog ergens kinderen heeft rondlopen. Nou helpt z’n kinderalimentatieverplichting de fractievoorzitter natuurlijk wel door hem hieraan te herinneren.

Maar goed, nu zitten we in een schuldhulpverleningstraject waarvoor we een andere bankrekening moesten openen. De oude rekeningen zijn geblokkeerd. Daar kunnen we dus niks meer mee. En wat doet meneer, zelfs na een aantal mails, SMS’-jes en weet ik veel wat met de vraag om het geld op de nieuwe rekening te storten, ja, zij die hem echt kennen raden het al; Doodleuk blijft hij de alimentatie op de oude rekening storten. Da’s pech! Geld weg. Geeft niet hoor, maar we moeten wel zijn kinderen van dit geld onderhouden. Dat hij zijn dertienjarige zoontje van zware shag voorziet, zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Of vindt biopa dit een bijdrage in de kosten van levensonderhoud? Krijgen we Mathijs binnenkort stomdronken terug van een weekendje doorzakken met pa? Nou heb ik wel eens een rapport van jeugdzorg gezien waarin biopa pedagogisch onbekwaam wordt genoemd en inmiddels kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Zeker gezien wat recente voorvallen. En ik zou hier nog wat dieptrieste dingen aan toe kunnen voegen.
Maar ga gerust verder met belangrijk doen. Dien vooral je eigen doelen en ego. Jammer dat je niet al je schepen achter je kunt verbranden.

Tot zover het boosmakertje van de dag. Toedeledokie. Ik heb al genoeg om me druk over te maken. Het is mooi weer en morgen is Jirina jarig. We hebben de boodschappen al gedaan. Straks low budget maar toch lekker eten. En op tijd naar bed.
Oh, en ik ben naar Delta geweest. Ik kan er nog weinig over mededelen. De koffie is er wel lekker, in tegenstelling tot het smerige bocht wat er bij Psyq uit de automaat komt. Dat is op zich al een verbetering. En ze hebben een waterkoeler waar bubbeltjeswater uit komt. – Lekker belangrijk. – Inhoudelijk zie ik het wel. De mensen die ik gesproken heb kwamen vriendelijk en competent over. En nou, dat zeg ik niet snel. Dus dat is eigenlijk wel een compliment. Geen eigenwijze kont tegen de krib deze keer. Dat ik er zin in heb is wat anders maar ik heb er wel vertrouwen in.