Flipje

21 juli 2013 0 Door robzter

flipjeBlogje dan maar doen? Wel ja. Het is toch geen weer om buiten te zitten. Veuls te warm. Op de internets is niets te doen. Zelfs de twitteraar van dienst bij The Post Online weet niets beters te verzinnen dan een beetje afgeven op zogenaamde ‘taalnazi’s’. Taalnazi’s zijn lieden die weliswaar de Nederlandse taal tot in de puntjes beheersen maar er niet creatief mee om kunnen gaan. Ook wel kommaneukers genoemd. Alle sites met grappige dan wel ranzige plaatjes heb ik voor vandaag ook wel gezien. Dus vandaar; zelf maar iets toevoegen aan de digitale beleving. Of die punt-komma daar nou hoort of niet.
Op de TV is bijster weinig te zien. Tenzij je lid bent van de EO en dientengevolge dol op de lotgevallen van wereld’s koningshuizen. Dan had je je hart op kunnen halen bij de installatie van koning Flip van België. Niet mijn kopje thee. Stiekem wel een stukje gekeken. Het stelde allemaal niet veel voor; Iemand stak wat veren in koninklijke reten en daarna ging men en masse aan het bier. Maar toen had ik al afgehaakt. Overgeschakeld naar de één of andere herhaling van de herhaling van een herhaling. Zappen bleek zinloos. Zomerprogrammering. Zij die niet op vakantie kunnen (Zo’n beetje half Nederland inmiddels.) kan ook qua televisieaanbod op een houtje bijten. Adverteren is ook zinloos. Alleen de paupers die toch niets te verteren hebben zien je dure reclame. En om nou de voedselbank te promoten tussen de kookkunsten van Jamie Oliver door, da’s dan ook weer zo wat.
Mwah, laat mij maar lekker op de bank zitten. Trouwens, ik mag toch niet in de zon. Dus een dagje strand wordt het ook niet. Tenzij ik van iemand een boerka kan lenen. Een rustig muziekje erbij. Ja hoor. Maar nu ook weer niet al te rustig. Dat het deprimerend wordt. En daar begint het album ’18’ van Moby nu wel een beetje aan te voldoen. Zelfs de ventilator gaat er langzamer door draaien.
Biertje dan maar. Toch? Nee, daar begin ik niet aan. Heel lief heb ik van schoonpa een six-pack gekregen maar als ik met deze temperaturen een pilsje neem moet ik straks iemand roepen om me overeind te zetten. Koel, helder gemeentepils doet het prima voor mij. Dus daar laat ik het bij tot het een beetje afkoelt. Waar ik nu op ga zitten wachten.