Cirkels

Cirkels

23 juni 2013 0 Door robzter

image

Nadat het koninklijk paar de stad had verlaten, werd het weer rustig in Hellevoetsluis en wij sloten ons daar maar bij aan. Is er dan helemaal niets gebeurd? Nou, bar weinig. Het leven van een ongefortuneerde invalide biedt weinig spanning anders dan de obligate bezoeken aan dokters. Spannende avonturen binnenshuis, nader gespecificeerd in de slaapkamer, zijn helaas ook niet aan de orde van de dag. Wat niet aan Agnes ligt en, vind ik, ook niet aan mij. Hoewel ik het natuurlijk altijd wel gedaan heb. Maar nu kan ik eindelijk weer eens medicatie ergens de schuld van geven.
Van Prednison word je dik. Not! Alleen krijg ik er enorme vreetbuien van en heb ik de hele dag trek. In chips, boterhammen met kaas, snoepjes, borden bami enzovoorts. Dat is ook een van de in de bijsluiter vermelde bewerkingen. Een goed excuus dus om me 24/7 vol te proppen en te klagen dat m’n shirts krimpen in de was. Binnenkort moet ik mijn kleding in Duitsland of Amerika bestellen als de toename van mijn massa zo doorgaat. Van de week bij controle woog ik 114 kilogrammetjes. Balen. Deze zomer pas ik niet meer in m’n bikini. De volgende zomer ook niet, ben ik bang.
En dan, door dit significante overtollig gewicht gaat m’n diabetes er ook niet op vooruit. Dat betekent dat ik steeds vaker de spuit met insuline ter hand moet nemen. Met steeds hogere doses. Oh, de laatste infusen met eerdergenoemde Prednison deden mijn suikerwaarden uit de pan rijzen. Maar eh… wat las ik in de bijsluiter? Ook insuline kan tot gewichtstoename leiden. Ja, zeg! Dat is lekker dan. Hoe werk ik me uit dit nest? Niet dus. Ik vind het wel even best. Ik spuit en slik gewoon fijn verder. Tot ik er dood bij neer val.
En wat heeft dat met slaapkameractiviteiten te maken? Helemaal niks. Ik dwaalde weer eens af. Dus hierom; Ik was wat depressief. Oké, ik was behoorlijk depressief. Suïcidaal zeg maar gerust. Daardoor kwam ik niet echt meer toe aan de huwelijkse geneugten. Maar daar wist de psychiater wel wat op; antidepressiva! Hiehaaa, u bent gek, u krijgt een pilletje!! Dus ik neem dat pilletje. En ik lees de bijsluiter. Gebruik van deze happypil kan seksuele stoornissen als gevolg hebben. Ja, nee, daar zou je toch depressief van worden! Inmiddels krijg ik het idee dat ik alleen nog maar in vicieuze cirkels rond kringel.

Binnenkort moet ik naar een internist. Benieuwd wat dat me weer gaat kosten. En dan heb ik niet over het reis- en parkeergeld.

En zo kloot ik maar wat aan. Gewoon, pluk de dag, hoewel je van een kale kikker weinig kunt plukken. Het zijn de kleine dingen die het doen. Maar vaker zit het geluk in hele grote dingen. Daarom heb ik op eigen initiatief een vakantie geboekt. Kamperen bij de boer. Met alles erop en eraan; een zwembad, paarden bij je huisje of tentje, een gezellig animatieteam, gratis wifi, televisie, excursies, midden in de bossen en vol-pension. Wat wil de avontuurlijk ingestelde toerist nog meer?